Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Π.Τ.Δ.Ε. λειτουργεί ως αυτοτελής και αποκεντρωμένη μονάδα εδώ και 15 χρόνια. Ήταν αποτέλεσμα επίμονων προσπαθειών της Διοίκησης του Τμήματος και της φιλότιμης φροντίδας των μελών ΔΕΠ. Άρχισε τη λειτουργία επί προεδρίας του Καθηγητή Α. Κοσμόπουλου (Σεπτέμβριος 1996). Είναι ειδική ερευνητική βιβλιοθήκη και καλύπτει τις επιστημονικές περιοχές της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Εκπαίδευσης, της Γλώσσας, της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας.

Είναι εγκατεστημένη στον πρώτο (1ο) όροφο του κτιρίου μας. Καταλαμβάνει συνολική έκταση 72 τ.μ. και διαθέτει αίθουσα αναγνωστηρίου. Το υλικό, τις υπηρεσίες και τους χώρους της Βιβλιοθήκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες-μέλη της σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της.

Το υλικό της Βιβλιοθήκης είναι ταξινομημένο σύμφωνα με το διεθνές δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης DEWEY (22η έκδ.) και καταλογογραφείται στο πρόγραμμα αυτοματοποίησης βιβλιοθηκών ADVANCE που παραχώρησε στη Βιβλιοθήκη μας η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει σήμερα πάνω από 11.000 τίτλους βιβλίων και πάνω από 70 αναδρομικούς τίτλους περιοδικών. Καταβάλλονται προσπάθειες από την Εφορεία της Βιβλιοθήκης για τον εμπλουτισμό της με επιστημονικές επετηρίδες, δωρεές από εκδόσεις που γίνονται από κληροδοτήματα και από εκδόσεις Κρατικών Ερευνητικών Κέντρων.

Η Βιβλιοθήκη παραμένει ανοιχτή για το κοινό από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

E-mail για την επικοινωνία σας:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εφορεία Βιβλιοθήκης:

  • Γιώργος Σταμέλος, Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε.
  • Ιουλία-Αθηνά Σπινθουράκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε.
  • Ιωάννης Δημάκος, Επίκουρος Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε.
  • Θεοχαρούλα Νιφτανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε. 

Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης:

Λιλή Τσενέ, Ε.Τ.Ε.Π.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. 2610-996152